Міненерговугілля: Ціновий коридор встановлено не вище 9,95 грн на бензин А-95 і 9,45 грн на дизельне пальне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля: Ціновий коридор встановлено не вище 9,95 грн на бензин А-95 і 9,45 грн на дизельне пальне

Енергетика
361
Експертно-аналітична група з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості 14 квітня 2011 р. провела чергове засідання, на якому розглянула ситуацію на вітчизняному ринку пального, передає прес-служба Міненерговугілля.
Головуючий на засіданні групи міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко підкреслив, що уряд прийняв безпрецедентні заходи для стабілізації вітчизняного ринку, знизивши акцизи на бензин марки А-95 - на 50 євро/т і на дизельне пальне - 30 євро/т. Міністр підкреслив, що завдяки цим заходам ціни на нафтопродукти повинні стабілізуватися.
"Ми не просто рекомендуємо певні ціни, а надаємо економічно обґрунтований рівень вартості пального. Підкріплюємо його зниженням податкового навантаження, тому розраховуємо, що реакція гравців ринку нафтопродуктів буде відповідною", - зазначив Бойко.
Учасники засідання експертно-аналітичної групи рекомендували встановити верхню межу цінового коридору на нафтопродукти не вище 9,95 грн на бензин марки А-95 і 9,45 грн на дизельне пальне.
Під час засідання групи її учасники також відзначили, що зниження вартості нафти у світі, яке спостерігалося протягом декількох останніх днів, буде сприяти стабілізації цін на ринку палива в Україні.
Нагадаємо, 6 квітня Міністерство енергетики та вугільної промисловості України рекомендувало учасникам ринку дотримуватися верхньої межі цінового коридору 9,85 грн/л на бензин марки А-95, і 9,35 грн/л на дизельне пальне, підвищивши ціновий коридор на 0,1 грн - з 9,75 грн/л на бензин А-95 і 9,25 грн/л на дизельне пальне.
Бойко нагадав, що 6 квітня 2011 р., у зв'язку зі складною ситуацією на ринку нафти і нафтопродуктів, на засіданні уряду було прийнято постанову про схвалення законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення ставок акцизного податку на моторні палива.
Раніше, 30 березня ц.р. Міненерговугілля порекомендувало учасникам ринку дотримуватися верхньої межі цінового коридору 9,75 грн/л на бензин марки А-95, і 9,25 грн/л на дизельне пальне, підвищивши ціновий коридор на 0,25 грн - з 9,5 грн/л на бензин А-95 і 9,0 грн/л на дизельне пальне.
Відзначимо, 14 березня ц.р. Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України взяти під особливий контроль ситуацію з цінами на бензин. 11 березня 2011 р. експертно-аналітична група з вивчення питань функціонування ринку нафтопродуктів рекомендувала встановити верхню межу цінового коридору на рівні 9,5 грн/л на бензин А-95 і 9,0 грн/л - на дизпальне.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас