Колесников обіцяє, що скоро доїхати з Києва до Москви потягом можна буде за 4 години — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников обіцяє, що скоро доїхати з Києва до Москви потягом можна буде за 4 години

314
Міністерство інфраструктури України і Міністерство транспорту РФ працюють над впровадженням високошвидкісного руху, що дозволить подолати відстань між столицями України та Росії за 4-4,5 години. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури Україні Борис Колесников, повідомляє урядовий портал.
Сьогодні, за словами віце-прем'єра, досягнуто рамкової угоди щодо прискореного залізничного руху: це перший етап до впровадження високошвидкісного руху - з досягненням швидкості 160-180 км на годину.
"Наші фахівці будуть працювати над тим, щоб найближчим часом довести швидкість руху між столицями до 200-250 км на годину - завдяки цьому пасажири зможуть дістатися з Києва до Москви навіть швидше, ніж подорожуючи літаком - з огляду на відстань до і від аеропорту", - зазначив Колесников.
Для цього, за його словами, необхідно розмежувати пасажирський та вантажний рух, а також спростити процедури прикордонного та митного контролю.
Віце-прем'єр підкреслив, що перспектива на майбутнє - курсування поїздів зі швидкістю 300-350 км на годину. Зараз, за словами віце-прем'єра, необхідно підготувати техніко-економічне обґрунтування проекту "Славутич-Сапсан" і знайти інвесторів, які готові його реалізувати. Якщо техніко-економічне обґрунтування буде підготовлено в найближчі півтора роки, то високошвидкісне залізничне сполучення можна буде відрити через 4 роки.
Сам проект, як повідомив чиновник, - це 320 км по території України і 510-530 – по території Росії.
"Наша мета - дістатися від Києва до Москви за чотири години. Це питання - не лише комфорт для пасажирів, це - імідж обох держав. Це продемонструє світовій спільноті, що Україна і Росія готові до серйозних проектів", - підкреслив Колесников.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас