Адвокат Кучми звернувся до Генпрокурора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат Кучми звернувся до Генпрокурора

Кримінал
502
Адвокат Віктор Петруненко звернувся із заявою до генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням вжити відповідних заходів прокурорського реагування у зв'язку із систематичними процесуальними порушеннями з боку слідства.
Про це Петруненко заявив журналістам біля будівлі Генпрокуратури.
Віктор Петруненко нагадав, що група адвокатів Леоніда Кучми вже неодноразово заявляла про порушення з боку слідства. Зокрема, мова йде про появу документів ГПУ в ЗМІ, що є розголошенням даних досудового слідства (30 березня 2011 р. ЗМІ опублікували текст постанови ГПУ про порушення кримінальної справи проти екс-президента Кучми, а 12 квітня в ЗМІ були опубліковані деталі проведення очної ставки між Леонідом Кучмою і Миколою Мельниченком), про винесення постанови ГПУ про відвід адвоката Ігоря Фоміна перед очною ставкою з Мельниченком, в результаті чого Леонід Кучма був позбавлений права на захист у повному обсязі.
За словами адвоката Леоніда Кучми, слідство так і не надало захисту результати фоноскопічної експертизи, яка нібито була проведена восени 2010 року, і про яку згадував в інтерв'ю журналу "Фокус" перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.
У зв'язку з очевидними порушеннями адвокати зажадали відводу члена слідчої групи Владислава Грищенка, враховуючи його упередженість та необ'єктивність і явний обвинувальний ухил в діях.
"На жаль, процесуальні порушення з боку слідства у цій справі стають тенденцією, що обмежує наші можливості з вибудовування стратегії захисту, - заявив Віктор Петруненко. - Ми закликаємо Генпрокуратуру вжити відповідних заходів з метою дотримання рівноправності двох сторін процесу та неупередженості слідства".
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас