Для ліквідації податкової міліції не знайшлося підстав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для ліквідації податкової міліції не знайшлося підстав

Казна та Політика
728
Податкова міліція роботою доводить своє право на існування. На сьогодні немає підстав говорити про ліквідацію цього відомства. Про це заявив перший заступник голови Державної податкової служби - начальник податкової міліції Андрій Головач.
Згідно з даними головного податкового міліціонера, завдяки його підлеглим минулого року до держбюджету надійшло 4,4 млрд. гривень, попереджено незаконне відшкодування ПДВ на суму 7 млрд. гривень. За рік закінчено розслідування з 1300 справ, всі вони направлені до суду з обвинувальним вироком. У першому кварталі 2011 року зусиллями слідчих відшкодовано до бюджету 174 млн. грн збитку, нанесеного злочинами. Про це повідомляє прес-служба ДПС.
"Раджу при обґрунтуванні необхідності ліквідації податкової міліції звертатися до цих даних, - підкреслив Головач. - Для мене очевидно, що податкова міліція сьогодні кваліфіковано протистоїть порушенням податкового законодавства, зокрема, спробам ухилення від оподаткування та розкрадання державних коштів шляхом незаконного відшкодування ПДВ".
Нагадаємо, в парламенті неодноразово робилися спроби поставити питання про ліквідацію податкової міліції. Востаннє ця пропозиція голосувалося 6 квітня, але не зібрала необхідної кількості голосів.
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає неактуальною ліквідацію податкової міліції. "Коли всі в нас будуть абсолютно законослухняними, тоді відпаде необхідність у кримінальному переслідуванні тих, які ухилились від сплати податків", - заявляє він.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас