Експерт: Формула ціни газу для України не відповідає ринковим умовам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Формула ціни газу для України не відповідає ринковим умовам

Енергетика
488
Українська сторона може пропонувати російській переглянути базову формулу розрахунків ціни на газ, вважає заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий.
"Без сумніву, та формула, яка сьогодні існує для визначення ціни газу між Україною і Росією, вже не відповідає ринковим умовам. Вона явно завищена. Вона не враховує зміни, які відбуваються, і тому, я вважаю, що українська сторона цілком може пропонувати переглянути базову формулу розрахунків. Хоча, з іншого боку, танго танцюють двоє, і російська сторона повинна відповісти взаємністю чи ні", - сказав Чалий.
Він також підкреслив, що не варто поєднувати питання Митного союзу і питання газу.
Експерт вважає, що Україні сьогодні варто подумати над тим, як зменшити обсяги споживання газу і приділити увагу розвитку альтернативних джерел енергії.
"Просто риторичне питання - а хто сказав, що нам потрібно закріплювати такі обсяги газу на десятиліття вперед. Україна майже на останніх позиціях з енергоефективності. Нам треба говорити зараз про зменшення обсягів споживання газу, диверсифікованість постачань, альтернативні джерела постачання", - додав Чалий.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас