Після гречки і вівсянки почало дорожчати пшоно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після гречки і вівсянки почало дорожчати пшоно

785
Після зникнення з полиць гречки і подорожчання вівсянки новим об'єктом підвищеного попиту стало пшоно. В деяких регіонах крупу вже практично не знайти.
На сході країни пшона в роздрібній торгівлі майже немає, а в решті регіонів ціна виросла на 80-90 копійок, досягши 10-12 грн за кіло (минулої осені - 7-8 грн), повідомляє газета Сегодня.
На думку експерта консалтингової компанії "ААА" Марії Колесник, попит на крупи - замінники гречки (овес, пшоно, горох, рис) за 3-4 місяці поступово виріс, і цим скористалися торговці. "Простий спосіб підняти продажі і одночасно ціни - організувати невеликий дефіцит, а потім викинути товар на прилавок, - говорить Колесник. - Продавці це засвоїли на прикладі з гречкою і цукром. При цьому покупці вже не дивляться на те, що кіло продукту коштує на 30 -50 коп. більше, ніж раніше, головне, що він є. Хоча набирати про запас ні пшоно, ні, наприклад, вівсянку не раджу - зіпсується".
Директор інформаційної компанії "ПроАгро" Микола Верницький стверджує, що попит на пшоно виріс через дефіцит його в Росії. У сусідній країні ціни на пшоно становлять еквівалент 18-20 грн за кіло, тому крупу почали вивозити в РФ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас