Богословська пропонує не вибирати між Митним союзом та ЗВТ з Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богословська пропонує не вибирати між Митним союзом та ЗВТ з Європою

528
Україна має рішучіше відстоювати свої інтереси під час переговорів як з Росією, так і з Євросоюзом. Про це заявила народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Інна Богословська в ефірі програми "Свобода слова".
"Сьогодні Євросоюз каже, що радий бачити Україну в зоні вільної торгівлі і в той же час повністю закриває власні ринки для української продукції. Нам потрібно навчитися бути сильними і прагматичними, робити так, як це вигідно нашій державі... Тоді з нами почнуть рахуватися", - підкреслила вона.
Богословська стверджує, що аналітичні центри зараз працюють над розробкою нової моделі відносин між Україною та ЄС та Україною та Росією. На переконання депутата, участь України в Митному союзі з Росією не виключає і створення одночасно зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.
"Євроінтеграція, створення зони вільної торгівлі з Європою є першочерговим завданням для України. Втім, ми будемо пропонувати Росії відносини з Митним союзом за принципом "3 +1", тобто спеціальні режими співпраці з Митним союзом за галузями, за напрямами розвитку, за територіями, які можна створювати з європейським законодавством", - заявила Богословська.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас