Присяжнюк: 50% овочів не доходять до споживача — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: 50% овочів не доходять до споживача

Аграрний ринок
664
Майже половина овочів та фруктів не доходять до кінцевого споживача через відсутність системи продовольчої логістики. Про це заявив Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, повідомила прес-служба відомства.
Міністр зазначив, що сьогодні в Україні вирощування овочів і фруктів з одного гектара дають в 5 разів більше доходу, ніж вирощування зернових. Тому головним є забезпечення відповідного ринку збуту сільгосппродукції.
"На жаль, понад 50% вирощуваних овочів і фруктів не доходять до споживача. Певною мірою - через відсутність заготівельної мережі. Адже обсяги вирощених продуктів повинні забезпечити не тільки потреби внутрішнього споживача, але й експорту. Але за відсутності технологій зберігання і логістики, майже половина з них пропадає, багато чого - згодовується худобі. Це дуже неефективно як для тваринництва, так і для овочівництва", - підкреслив Присяжнюк.
Він зазначив, що за 2-3 роки ми зможемо почати відроджувати овочівництво. За його словами, Урядом вже передбачена держпідтримка і компенсації будівництва тепличних господарств і здешевлення енергоресурсів для них.
Присяжнюк також додав, що болючим і актуальним для України залишається питання зрошуваних земель.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас