Тимошенко стверджує, що їй поки не вручили постанову про нову кримінальну справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко стверджує, що їй поки не вручили постанову про нову кримінальну справу

Кримінал
140
Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр України Юлія Тимошенко запевняє, що в Генпрокуратурі в понеділок їй не видали постанову про порушення нової кримінальної справи.
"Три попередні кримінальні справи вже "протухли", тепер вони щодня заводять нові. Убогі. То в них скоро статті ККУ закінчаться", - написала Тимошенко в понеділок на своєму мікроблогу на Twitter.
Вона також зазначила, що їде в Генеральну прокуратуру, оскільки "якщо відкрили справу, то зараз будуть пред'являти ухвалу".
Пізніше з'явився запис про те, що слідчі нічого не знають про нову справу: "Приїхала в ГПУ. Слідчі нічого не знають про нову кримінальну справу".
"Зараз такі справи порушуються в кабінеті Януковича", - висловила впевненість Тимошенко, додавши, що вимагає постанову.
Як повідомлялося, Генеральна прокуратура порушила ще одну кримінальну справу стосовно екс-прем'єра Тимошенко щодо "газових контрактів" 2009 року - за перевищення влади і службових повноважень при укладанні цих контрактів.
Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК України. Встановлено, що Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, спричинила збитки державі на суму понад 1,5 млрд грн.
Раніше Генпрокуратура завершила досудове слідство у двох кримінальних справах, об'єднаних в одну і порушених стосовно Тимошенко за ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 210 КК України (перевищення службових повноважень, зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та порушення бюджетного законодавства).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас