Тимошенко вважає безперспективною справу за фактом перевищення нею повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко вважає безперспективною справу за фактом перевищення нею повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009

Кримінал
211
Колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає безперспективною кримінальну справу, порушену проти неї за фактом перевищення службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році.
Про це вона написала у своєму блогу на Twitter.
"Три попередні кримінальні справи вже протухли, тепер вони щодня заводять нову. Убогі. То в них скоро статті Кримінального кодексу України закінчаться", - пише вона.
При цьому екс-прем'єр додала, що вже збирається на черговий допит до Генеральної прокуратури у новій справі.
Як повідомляло агентство, 11 квітня перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Тимошенко за фактом перевищення нею службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році.
За його словами, збиток, заподіяний державі діями Тимошенко, оцінено експертною групою в понад 1,5 млрд гривень.
5 квітня тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування можливої державної зради в діях тодішнього прем'єр-міністра Тимошенко встановила порушення процедури затвердження директиви для делегації Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на переговорах з російським "Газпромом" в 2009 році.
Проти Тимошенко також порушені справи за підозрою в нецільовому використанні коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів за Кіотським протоколом, і в нецільовому використанні 67 млн гривень при закупівлі машин для лікарень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас