Форвардні операції на валютному ринку будуть користуватися попитом у клієнтів банку — експерти АППБ "Аваль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форвардні операції на валютному ринку будуть користуватися попитом у клієнтів банку — експерти АППБ "Аваль"

1034
Операції купівлі-продажу іноземних валют I групи Класифікатора на міжнародних ринках на умовах «форвард», проведення яких дозволено НБУ з 14 січня п.р., будуть користуватися великим попитом у клієнтів банку, вважає начальник відділу дилінгових операцій АППБ «Аваль» Роман Бондар.
Як повідомляє прес-служба банку «Аваль», за його словами, на сьогодні значне число клієнтів банків-експортерів працює за заздалегідь укладеними зовнішньоекономічними контрактами з валютою платежу в євро, фунтах стерлінгів, японській єні тощо. Крім того, багато клієнтів зараз переводять свої контракти з доларів у євро.
Такі клієнти, як підкреслив Роман Бондар, не можуть не бути зацікавлені в хеджируванні своїх валютних ризиків, «особливо за сьогоднішньої загальноекономічної ситуації у світі: рецесія в США, високі показники інфляції, безробіття і товарних запасів в єврозоні, нестабільність японської економіки. Водночас використання форвардних контрактів при купівлі-продажу валюти дозволить підприємствам стабілізувати розрахунки з контрагентами і краще прогнозувати розвиток свого бізнесу», — підкреслив він.
У той же час Р.Бондар визнав, що сьогодні працювати з такими інструментами вміє лише обмежене число клієнтів, оскільки протягом останніх кількох років ці операції Нацбанком України було заборонено.
На сьогодні, як повідомив Р.Бондар, «Аваль» уже практично розробив методологію проведення операцій купівлі-продажу валюти на умовах «форвард» для клієнтів на міжнародних ринках і вже найближчим часом планує запропонувати своїм клієнтам визначені схеми з використанням цього інструменту.
Постанова Національного банку України, що дозволяє комерційним банкам проводити за дорученням і за рахунок коштів клієнтів-резидентів операції купівлі-продажу іноземних валют I групи Класифікатора за інвалюти цієї ж групи на міжнародних валютних ринках на умовах «форвард» була прийнята 11 грудня 2002 р. і набрала сили 13 січня п.р.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас