АППБ "Аваль" готовий приєднати ряд невеликих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АППБ "Аваль" готовий приєднати ряд невеликих банків

123
Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль» готовий приєднати низку банків, що до 17 січня п.р. не виконали вимоги Національного банку України за мінімальним розміром регулятивного капіталу. Про це повідомила прес-служба з посиланням на голову правління банку Олександра Деркача.
При цьому він відзначив, що «Аваль» буде віддавати перевагу фінансовим установам, розташованим у Харкові, Донецьку, Одесі та Запоріжжі.
Як стало відомо, відповідно до закону «Про банки і банківську діяльність» банки, що до 17 січня 2003 року не виконали вимоги про мінімальний розмір регулятивного капіталу, підлягають реорганізації чи ліквідації.
Регулятивний капітал місцевих кооперативних банків до 17 січня повинен бути не менше 1 млн. євро, регіональних банків (що діють на території однієї області) — 3 млн. євро, міжрегіональних — 5 млн. євро.
Торік «Аваль» приєднав київський банк «Еталон» як філіал.
Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль», створений у 1992 році, входить у групу найбільших банків України. Його регіональна мережа включає 1,23 тис. структурних підрозділів. Серед акціонерів банку — ВАТ «Укртелеком» і держпідприємство поштового зв’язку «Укрпошта».
Розмір чистих активів банку на 1 січня п.р. перевищував 5, 978 млрд. грн., статутний фонд — 500 млн. грн.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас