Присяжнюк: Власникам паїв потрібна земельна реформа, а не референдум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: Власникам паїв потрібна земельна реформа, а не референдум

Аграрний ринок
250
На сьогоднішній день немає ніякої необхідності в проведенні референдуму щодо земельної реформи. Про це заявив Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.
На його думку, власники земельних паїв самі знають, як розпорядитися своїми наділами.
"Немає ніякої необхідності в проведенні референдуму щодо земельної реформи. Референдум логічно було б проводити перед "розпаюванням" землі, а не зараз, коли у кожного паю є власник, який сам має вирішувати, що йому робити з його документально оформленою і законодавчо захищеною власністю", - підкреслив Міністр аграрної політики і продовольства.
На його переконання, введення в обіг земель сільгосппризначення має гарантувати розвиток інфраструктури українських сіл і захист прав власників земельних паїв. Разом з тим, земельна реформа повинна мотивувати розвиток сільських територій. Для цього необхідно невідкладне реформування законодавчої бази.
"Ми наполягаємо на принциповій позиції у земельному законодавстві: на орендованій землі кількість працюючих має становити 80% мешканців населеного пункту, до територіальних меж якого входять паї, які обробляються. Це дозволить власнику паю щорічно отримувати близько 800-1000 грн оплати за оренду з одного гектара, якщо він не буде прагнути обробляти землю самостійно", - додав Присяжнюк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас