Вуглевидобувні підприємства України дозволено передавати в концесію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вуглевидобувні підприємства України дозволено передавати в концесію

Енергетика
336
Кабінет міністрів вніс два вуглевидобувних підприємства - ДП "Ровенькиантрацит" і ДП "Свердловантрацит" до переліку об'єктів права державної власності, які можуть передаватися в концесію. Про це йдеться в повідомленні Профспілки працівників вугільної промисловості України.
Голова Профспілки працівників вугільної промисловості Віктор Турманов повідомив, що вже звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням включити до робочої групи для складання договору концесії "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" представників профспілок, щоб документ враховував не тільки інвестиційні, а й соціальні зобов'язання.
Віктор Турманов нагадав, що в 2010 році відповідно до закону про державно-приватне партнерство "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" почали співпрацю з великою приватною енергокомпанією ДТЕК. "Я був у колективах цих підприємств і побачив, що з початком партнерства з ДПЕК суттєво зросли інвестиції в розвиток, покращилися соціальні умови, підвищилася заробітна плата", - зазначив він.
На думку Віктора Турманова, зараз, коли держава не в змозі фінансувати в достатньому обсязі вугільну галузь, концесія може дати можливість розвиватися вуглевидобувним підприємствам України.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас