Експерт: Зниження ставки акцизного податку на бензин може призвести до колапсу на ринку нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зниження ставки акцизного податку на бензин може призвести до колапсу на ринку нафтопродуктів

Енергетика
2632
Ухвалення Верховною Радою України законопроекту про зниження ставки акцизного податку на бензин може призвести до колапсу на ринку нафтопродуктів. Про це РБК-Україна заявив президент асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леонід Косянчук.
"Для споживачів цей закон за будь-якого збігу обставин призведе до позитивних результатів. А ось на учасників ринку, які і так сьогодні працюють у збиток, очікує невизначена ситуація", - зазначив Косянчук.
За його словами, після набуття чинності цього закону, ситуація може розвиватися двома шляхами: перший призведе до стабілізації цін на нафтовому ринку, а другий - до колапсу. У випадку, якщо секретаріат експертно-аналітичної групи поставить ціни в розрахунку цінового коридору, базуючись на економічно необґрунтованій ціні, нижчій на 50 коп./л від об'єктивної ціни, а також запровадить державне регулювання на продаж в роздробі на нафтопродукти, то це призведе до деструкції на ринку нафтопродуктів", - заявив Косянчук.
При цьому він додав, що за першого ходу подій "буде правильне паливо за правильним цінами", а за другого - учасники ринку припинять роботу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас