Більшість білоруських банків ввели обмеження на зняття грошей з рублевих карток за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість білоруських банків ввели обмеження на зняття грошей з рублевих карток за кордоном

Валюта
683
Більшість великих білоруських банків ввели обмеження на зняття валюти за кордоном з банківських карт, емітованих в білоруських рублях. За інформацією, отриманою кореспондентом РИА Новости в п'ятницю в центральних офісах Пріор-Банку, БПС-Банку, Белгазпромбанку, Беларусьбанку, Белінвестбанку, без обмежень валюту за кордоном можна знімати тільки з рублевих карток Беларусьбанку.
Пріорбанк ввів добове обмеження на використання рублевих карток за кордоном у 300 готівкових і 500 безготівкових доларів в еквіваленті. БПС-Банк (дочка Сбербанку Росії) ввів ліміт на використання рублевих карток за кордоном, еквівалентний 1 тис. доларів на добу і 2,5 тис. на тиждень. Белгазпром обмежив видачу валюти по рублевих картках 500 доларами на добу, а Белінвестбанк - 500 на добу і 2 тис. в тиждень готівкою і 700 на добу і 3 тис. за тиждень безготівковими. При цьому на картки, номіновані в іноземній валюті, перераховані обмеження не поширюються. З них, як і раніше, можна знімати валюту за кордоном без обмежень.
Усередині країни держателі карток також відчули деякі обмеження. Так, власники рублевих карток тепер не можуть зняти готівку в доларах або євро, як це допускалося раніше. Валютні рахунки також більше не можна поповнити білоруськими рублями.
На початку березня економіка республіки зіткнулася з різким збільшенням попиту на іноземну валюту з боку населення і суб'єктів господарювання, спровокованим побоюваннями щодо можливої разової девальвації національної валюти. Остання девальвація на 20% білоруського рубля була проведена на початку 2009 року. Офіційні особи Білорусі до останнього моменту заперечували таку можливість.
Нацбанк Білорусії ввів низку валютних обмежень. Так, 25 лютого прийнято рішення, що обмежує придбання імпортного обладнання за рахунок купленої валюти, 21 березня - про припинення підкріплення комерційних банків для продажу валюти населенню. На тлі валютних проблем негативне зовнішньоторговельне сальдо Білорусі за весь 2010 рік склало 9,6 млрд доларів, збільшившись за рік на 32,7%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас