Заступник прокурора розповів, чому посадили Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник прокурора розповів, чому посадили Луценка

Кримінал
1340
Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін пояснює арешт і утримання в СІЗО колишнього глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Юрія Луценка тим, що той міг сховатися за кордоном і зривав слідство.
"Рішення про арешт Луценка приймав суд. Законно і обґрунтовано. Ось кілька фактів. Виступає соратник Луценка пан Москаль і розповідає, що в них був план щодо виїзду Луценка за кордон та надання йому політичного притулку. Це недостатня підстава (для арешту)?", - сказав Кузьмін в інтерв'ю тижневику "Фокус", опублікованому сьогодні.
Перший заступник генпрокурора продовжив низку подібних підстав: "А коли обвинувачений зриває слідчі дії, це нормально? А коли йому привозять повістку і просять з'явитися в прокуратуру, а він на ній пише "Могильов - дурень" і розписується? Це нормальна реакція екс- міністра? Це шанобливе ставлення до слідства і колег-міліціонерів?"
За словами Кузьміна, в СІЗО Луценко швидше читати справу не став: "Запобіжний захід йому змінили. І що? Він що, зі справою швидко ознайомився? Він знайомиться з матеріалами справи вже 2 місяці. Читає то по 5 аркушів на день, то по 100 аркушів. Закон дає йому таке право".
Представник Генпрокуратури припустив, що екс-міністр має намір знайомитися з матеріалами справи до парламентських виборів у 2012 році: "Я думаю, що він на це і розраховує".
Він також не відкидає, що після завершення ознайомлення зі справою і закінчення розслідування слідчий може звільнити заарештованого.
Як повідомлялося, Луценко перебуває у СІЗО з 26 грудня 2010 року. Йому висунуто остаточне звинувачення в заволодінні державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем і перевищенні службових повноважень.
28 січня 2011 р. досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС Луценка і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків понад 970 тисяч гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас