Золото подорожчає наступного тижня на побоюваннях прискорення інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото подорожчає наступного тижня на побоюваннях прискорення інфляції

Банківські метали
482
Ціна золота продовжить зростати наступного тижня, оновлюючи досягнутий в ході торгів у п'ятницю рекордний рівень, у зв'язку з побоюваннями щодо інфляції і боргових проблем єврозони, свідчать дані опитування, проведеного агентством Bloomberg.
П'ятнадцять з 18 (83%) трейдерів, інвесторів і аналітиків, які взяли участь в опитуванні агентства, очікують на підвищення вартості золота. Двоє респондентів прогнозують зниження ціни майбутнього тижня, ще один обрав нейтральну позицію.
"Загроза поширення боргової кризи по єврозоні повинна підтримати досить високу зацікавленість інвесторів у властивостях дорогоцінних металів як активів "тихої гавані". Це забезпечить можливість для подальшого зростання цін", - вважає аналітик Standard Bank Plc Марк Граунд.
Інфляційні очікування посилюються по всьому світу. Так, Народний банк Китаю цього тижня вкотре підняв відсоткові ставки, щоб стримати зростання споживчих цін.
Європейський центральний банк у четвер підвищив вартість кредитування вперше за майже три роки - з 1% до 1,25%. Європейські регулятори також стурбовані прискоренням інфляції.
"Страх перед інфляцією диктує політику інвесторів на ринку золота", - заявив аналітик VTB Capital Андрій Крюченков.
Золото з негайною поставкою подорожчало цього тижня на 2,8% - до рекордних $1469,15 за трійську унцію. В п'ятницю ціна золота оновлювала рекорд на торгах у Лондоні кілька разів, але до 12:43 відступила до $1468,77 за унцію.
Котирування червневого ф'ючерсу на нью-йоркському майданчику Comex також підскочили до рекордної позначки - $1470,40 за унцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас