Видобуток нафти в Лівії впав до 250 тисяч барелів на добу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видобуток нафти в Лівії впав до 250 тисяч барелів на добу

Енергетика
111
Рівень видобутку нафти в Лівії наразі складає 250-300 тис. барелів на добу (б/д), повідомив телеканал "Аль-Джазіра" з посиланням на заяву глави лівійської Національної нафтової корпорації Шукрі Ганема.
До початку збройного протистояння в країні добувалося 1,6 млн б/д.
За словами Ганема нафти, що видобувається в країні, достатньо лише для задоволення власних потреб у сировині.
Він висловив жаль у зв'язку з початком експорту нафти лівійськими повстанцями, які контролюють деякі родовища на сході країни, відзначивши, що це підсилює напруженість і розкол у Лівії.
Заява глави лівійської компанії послідувала на тлі припущень нафтових трейдерів, що танкер "Екватор" з 1 млн барелів нафти зі східних родовищ направляється в Китай.
Танкер під ліберійським прапором вийшов з порту поблизу Тобрука на сході країни 6 квітня. Це перша партія експортної нафти, відвантажена з території, контрольованої повстанцями.
Водночас телеканал "Аль-Джазіра" з посиланням на офіційного представника Національного перехідного ради Лівії Абделя Хафіза Гаука повідомив, що видобуток сировини на родовищах на сході країни був припинений після того, як вони зазнали артилерійського обстрілу з боку вірних Муамару Каддафі військ.
За словами представника повстанців, саме з цих родовищ нафта транспортувалася в напрямку Тобрука. При цьому він сказав, що на контрольованих повстанцями родовищах до недавнього часу видобувалося 100 тис. б/д.
Абдель Хафіза Гаука повідомив, що наразі фахівці оцінюють завдані збитки, після чого вони розпочнуть відновлювальні роботи.
Між тим, офіційний Тріполі звинуватив британську авіацію в нанесенні бомбових ударів по нафтових родовищах країни, що призвело до зупинки видобутку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас