В посланні Януковича експерти не побачили чіткої стратегії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В посланні Януковича експерти не побачили чіткої стратегії

Казна та Політика
275
Експерти вважають, що у щорічному посланні до Верховної ради президент Віктор Янукович недостатньо повно визначив стратегію розвитку України та проведення реформ. Про це вони повідомили на прес-конференції.
"Послання президента - це визначення стратегічного напрямку. Тобто з багатьох запропонованих порад він має вибрати і сказати, в якому напрямку ми рухаємося. Він нічого про це не сказав", - сказав президент Центру системного аналізу та прогнозування Ростислав Іщенко.
Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський також вважає, що президент неконкретно висловився щодо ситуації в гуманітарній сфері, ведення антикорупційної політики і стратегії у зовнішній політиці. "Ми ведемо переговори про зону вільної торгівлі з Європою і ведемо або морочимо голову Росії з приводу митного союзу. Щоб не сказати, що ми не хочемо в митний союз, ми говоримо про 3 +1. Що це таке? Ніхто не знає", - сказав він.
У свою чергу радник президента Дмитро Видрін висловив сумнів у реальності реформ в Україні. "З доповіді президента, де вживається не "реформа", а "модернізація", і вже з цього цілком очевидно, що реформи в Україні неможливі", - сказав Видрін.
Завідувач відділу економічної та соціальної стратегії, заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жалило на відміну від колег вважає, що президент визначив основні напрямки стратегії розвитку держави, зокрема, він присвятив особливу увагу питанням реформ в гуманітарній сфері.
"Президент зупинився на питаннях гуманітарних реформ, це, можна сказати, зовсім новий ракурс у зверненні президента. У зверненні йшлося про низку серйозних гуманітарних проектів - створення електронної бібліотеки, розвитку "Художнього арсеналу" і проектах, пов'язаних з розвитком освіти", - сказав він.
Жалило зазначив, що серед інших аспектів стратегії розвитку країни президент говорив також про модернізацію політичної системи, економіки та зовнішньої політики, а також про консолідацію зусиль влади, бізнесу, центру, регіонів та громадянського суспільства.
Як повідомлялося, президент Віктор Янукович 7 квітня виступив із щорічним посланням у Верховній Раді.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас