НФПУ оскаржить у суді підвищення ціни на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НФПУ оскаржить у суді підвищення ціни на газ для населення

Енергетика
479
Національний форум профспілок України подав апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 10 березня 2011 року, згідно з яким, ціна на природний газ для населення була визнана законною. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба НФПУ.
"НФПУ наполягав і продовжує наполягати, що постанова НКРЕ про підвищення ціни на газ з 1 серпня 2011 року є незаконною. Адже комісія не надала жодного економічного обґрунтування для цього підвищення. Тому ми, незважаючи несприятливе рішення Окружного адмінсуду Києва, який визнав ціну на газ законною, будемо домагатися скасування цієї постанови НКРЕ", - зазначив голова НФПУ Мирослав Якибчук.
Він підкреслив, що в рішенні суду була очевидна тенденційність, оскільки після прийняття рішення суд мав протягом п'яти днів видати позивачу відповідну постанову, але не зробив цього.
"Оскільки у нас не було постанови, ми не мали можливості подати апеляцію. У нас є серйозні підозри, що судді спеціально затягували видачу ухвали, очікуючи на чергове підвищення цін на газ, заплановане на 1 квітня 2011. І лише 6 квітня нам надали цю постанову", - заявив голова НФПУ.
За його словами, як тільки юристи НФПУ отримали постанову суду, відразу ж подали апеляцію до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою скасувати ухвалу Окружного адмінсуду Києва та задовольнити позовні вимоги НФПУ.
Як повідомлялося, 10 березня 2011 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив НФПУ в задоволенні позовних вимог, визнавши постанову НКРЕ про підвищення ціни на газ для населення законною.
При цьому у вересні 2009 року суд задовольнив аналогічний позов НФПУ, визнавши постанову НКРЕ про підвищення ціни на газ незаконною.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас