МВФ готовий надати фінансову допомогу Португалії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ готовий надати фінансову допомогу Португалії

Казна та Політика
198
Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий надати фінансову допомогу Португалії, не зважаючи на те, що офіційних заяв з цього приводу поки не надходило, передає Reuters.
За офіційними оцінками Європейського союзу Португалії може знадобитися фінансова допомога розміром 60-80 млрд євро. Також, зі свого боку, уряд Німеччини наполягає на тому, щоб саме МВФ надав відповідну допомогу Португалії.
Варто відзначити, що це вже третя європейська країна, що звернулася за фінансовою допомогою. Раніше з проханням таке до ЄС і МВФ звернулися Греція та Ірландія.
Рішення Португалії звернутися за допомогою до ЄС було очікуваним. За останні дні рейтингові агентства Moody's Investors Service, Standard & Poor's і Fitch знизили рейтинг державного боргу Португалії, впритул наблизивши його до так званої спекулятивної, або "сміттєвої" категорії.
Нагадаємо, ситуація в Португалії також ускладнюється внутрішніми політичними розбіжностями. У березні ц.р. пішов у відставку прем'єр-міністр Жозе Сократеш - парламент не погодився з його пропозиціями щодо скорочення держвидатків. Через відставку Ж. Сократеша президент Португалії розпустив парламент і призначив позачергові вибори до законодавчих зборів на 5 червня 2011 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас