Азаров закликає економити нафту і газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров закликає економити нафту і газ

Енергетика
1377
На сьогодні найголовніше - утримувати ціну пального в узгодженому з учасниками ринку ціновому коридорі . Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомила прес-служба Кабміну.
Глава уряду зазначив, що постійне зростання ціни на нафту викликало зростання цін на бензин і дизельне паливо. Це, за його словами, може спричинити за собою значне зростання ціни за газ.
"Ми імпортуємо з Російської Федерації за горезвісною "формулою Тимошенко", яка прив'язана до ціни на нафту", - зазначив Азаров.
Він підкреслив, що уряд впливає на цю ситуацію "всіма доступними способами", веде постійний діалог з постачальниками і виробниками палива.
"Але треба чітко усвідомлювати, що наші нафтопереробні заводи отримують нафту за світовими цінами, і імпортери пального завозять її також за світовими цінами. Вихід з цієї ситуації один - створення власної бази для видобутку нафти і газу", - впевнений прем'єр.
Він запевнив, що влада займається цією роботою, проте для її реалізації потрібні роки і величезні інвестиції. Також вже сьогодні, за словами Азарова необхідні рішення щодо стабілізації цінової ситуації.
Перш за все це максимальна економія, ефективне використання власних нафти і газу. Важливо, щоб кожна тонна власної нафти пішла на стабілізацію цін. Сьогодні це - головне завдання і персональна відповідальність міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка", - підкреслив Азаров.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас