"Київенерго" розрахувалося за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" розрахувалося за газ

Енергетика
149
АК "Київенерго" в березні повністю сплатила газ, що використовується для виробництва електричної енергії (так званий "електричний газ") і за газ для виробництва теплової енергії на потреби промисловості (так званий "тепловий промисловий газ"). Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба компанії.
"Так, у березні рівень оплати за електричний газ становив 100%. Таким же є і рівень оплати теплової промисловий газ, борг за який таким чином скоротився з 260 млн грн на початку березня в 105 млн грн у кінці місяця", - йдеться в повідомленні.
У "Київенерго" зазначили, що компанія в опалювальний сезон споживає значні обсяги газу. Так, всього в березні (за місяць) "Київенерго" спожила газу на суму 844 млн грн, з них заплатила 778 млн грн.
"Тобто за паливо, спожите минулого місяця, компанія розрахувалася на 92%. При цьому рівень розрахунку за перший квартал поточного року становить 73,3%", - підкреслили в прес-службі компанії.
Як заявив фінансовий директор АК "Київенерго" Михайло Уткін, компанія зацікавлена в 100%-х розрахунках за газ, але поки це вдається лише там, де є оптимальний тариф.
"Там, де встановлено економічно обґрунтований тариф, наприклад, - на "електричний" газ - ми розраховуємося в повному обсязі. Але залишається проблема з оплатою газу на виробництво теплової енергії для потреб населення. Як відомо, тариф покриває лише 53% собівартості її виробництва, а компенсація різниці в повному обсязі відсутня. Отже, компанія може платити за тепловий газ для населення лише відповідно до отриманих коштів і встановлених тарифів", - зазначив Уткін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас