В Лівії назріває конфлікт повстанців з НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Лівії назріває конфлікт повстанців з НАТО

Казна та Політика
1794
Генерал Абдель Фатах Юніс, командувач загонами лівійських повстанців, піддав різкій критиці стратегію НАТО в Лівії. Він звинуватив сили Північноатлантичного альянсу в повільності і браку рішучості. За його словами, сили НАТО діють дуже повільно, і рішення завдавати повітряних ударів приймаються занадто пізно. Інформація про пересування сил Каддафі і їхню військову техніку, яку повстанці повідомляють офіцерам НАТО, доходить до виконавців з великою затримкою. "Я з жалем змушений констатувати, що дії НАТО розчаровують нас", - заявив Юніс на прес-конференції в Бенгазі 5 квітня. Якщо НАТО продовжить бездіяльність, Перехідна національна рада буде змушена звернутися зі скаргою до Ради Безпеки ООН, пригрозив генерал.
Як заявив Юніс, який до недавнього часу обіймав пост міністра внутрішніх справ в уряді лівійського диктатора, сили Північноатлантичного альянсу вже давно могли б зняти облогу міста Місурата, яке вже 40 днів блокується військами Каддафі. Генерал висловив обурення бездіяльністю НАТО, в той час як жителі міста піддаються справжньому геноциду.
Начальник генштабу лівійських повстанців визнав, що західні союзники озброюють його війська для боротьби проти режиму Каддафі, поскаржившись при цьому на брак зброї. Він також звернувся до НАТО із закликом зняти заборону на польоти в повітряній зоні Лівії для повстанської армії, з тим щоб вони самостійно могли наносити удари по позиціях противника, вказує агентство dpa.
Тим часом уряд Муамара Каддафі призначив нового керівника МЗС Лівії. Наступником Муси Куси, який втік на захід, став Абдель Ати аль-Обейді, який раніше обіймав посаду заступника міністра закордонних справ країни, повідомляє Reuters. В останні кілька днів аль-Обейді здійснив поїздки в Грецію, Туреччину і на Мальту. На зустрічах з представниками урядів цих країн він намагався знайти шляхи дипломатичного врегулювання конфлікту в Лівії.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас