Кабмін не збирається списувати борги приватних компаній за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін не збирається списувати борги приватних компаній за газ

Енергетика
397
Уряд України не піде на списання боргів приватних компаній за спожитий природний газ і електроенергію. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.
"Депутати БЮТ піднімають бурю в склянці води, звинувачуючи уряд у спробі списати борги приватних обленерго... Навпаки, 9 березня 2011 року Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив першому віце-прем'єр-міністру Андрію Клюєву і Віце-прем'єр-міністру Віктору Тихонову вжити заходів щодо підприємств комунальної теплоенергетики, які найбільше заборгували за газ, а також забезпечити погашення боргів у свою чергу перед цими підприємствами", - наголосили у Кабміні.
Щодо 15 -% підвищення тарифів на електроенергію з 1 квітня, в уряді наголошують, що це рішення було ухвалено незалежним органом - Національною комісією регулювання електроенергетики України з метою приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня, а не "зі злої волі регулятора".
"Адже відомо, що на 1 березня 2011 населення України сплачує лише 25,65% фактичних витрат на виробництво, передачу та постачання електричної енергії", - відзначили в КМУ.
Також в прес-службі уряду відзначили, що тарифи на електроенергію для населення в Україні є найнижчими (якщо їх порівнювати в американських центах) серед країн колишнього СРСР: у Казахстані - 4,55, Росії - 5,27, Азербайджані - 5,41, Вірменії - 6,59, Грузії - 7,55, Молдові - 11,45, тоді, коли в Україні після підвищення в лютому 2011 року - лише 2,7.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас