ФРН почала закуповувати електрику за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРН почала закуповувати електрику за кордоном

Енергетика
413
У зв'язку з введенням урядом Ангели Меркель мораторію на продовження терміну дії АЕС та припиненням експлуатації семи найстаріших атомних електростанцій Німеччини з експортера електроенергії перетворилася на її імпортера.
За словами глави федеральної енергетичної мережі Маттіаса Курта, ще в першій половині березня Німеччина експортувала щодня в середньому 3,5 гігават-години електроенергії. Після 17 березня ситуація повністю змінилася: Німеччина змушена імпортувати 2,5 гігават-години на день.
При цьому наголошується, що в імпорт йде здебільшого з Франції та Чехії, де електроенергія переважно виробляється на АЕС, а також з Польщі. Втім, Маттіас Курт не уточнив, була закуповувана Німеччиною електроенергія вироблена на АЕС чи на вугільних ТЕЦ.
Нагадаємо, що після того, як уряд ФРН на три місяці, поки діє мораторій, вивів з експлуатації сім старих АЕС, висловлювалися побоювання, що країна може зіткнутися з нестачею електрики.
Особливо напружена ситуація очікується в травневі вихідні, 21-22 травня, коли до семи вже закритих АЕС додадуться п'ять станцій, робота яких буде припинена у зв'язку з плановими профілактичним перевірками. З урахуванням АЕС "Крюммель", тимчасово виведеної з експлуатації ще в 2009 році, в кінці травня з 17 німецьких АЕС в мережі залишаться лише чотири.
Фахівці попереджають, що якщо в цей період буде тривале безвітря, яке зупинить роботу вітрогенераторів, можливі перебої з енергозабезпеченням.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас