Вчені: Йога допоможе полегшити аритмію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені: Йога допоможе полегшити аритмію

Казна та Політика
74
Регулярні заняття йогою здатні полегшити аритмію. Крім того, заняття йогою допомагають зменшити депресію і тривожність.
За словами вчених з лікарні при Університеті Канзаса (США), сукупність духовних, психічних і фізичних практик допомагає пацієнтам регулювати серцебиття і підвищує якість їх життя в цілому, повідомляє Компьюлента.
В ході дослідження фахівці спостерігали за 49 піддослідними, в яких була діагностована миготлива аритмія (фібриляція передсердь) - різновид надшлуночкової тахіаритмії з хаотичною електричною активністю передсердь з частотою імпульсів 350-700 за хвилину, що виключає можливість їх координованого скорочення.
У перші три місяці спостережень випробуваним дозволялося виконувати вправи, до яких вони звикли, а в другому триместрі вони повинні були тричі на тиждень відвідувати заняття йоги з інструктором, а також практикуватися вдома, переглядаючи відеоуроки на DVD. Примітно, що всі учасники експерименту були новачками у йозі.
Для оцінки та обліку нападів аритмії дослідники використовували портативні монітори і журнали, в яких пацієнти записували свої симптоми. Результати показали, що заняття йогою скоротили кількість епізодів нерівного серцебиття в середньому наполовину в порівнянні з показниками контрольного етапу експерименту, коли учасники виконували власні вправи. Знизився також рівень депресії і тривожності, оцінюваний самими піддослідними. Більше того, вчені відзначили поліпшення фізичних і соціальних функцій, здоров'я в цілому (психічного в тому числі) та енергійності.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас