Попередні судові слухання у справі Діденка та Макаренка почнуться 7 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попередні судові слухання у справі Діденка та Макаренка почнуться 7 квітня

Кримінал
327
Попередні судові слухання у кримінальній справі відносно колишнього першого заступника голови НАК Ігоря Діденка і екс-глави Держмитниці Анатолія Макаренка почнуться 7 квітня. Про це повідомив адвокат І.Діденко Юрій Григоренко.
Відзначимо, 25 березня ц.р. кримінальну справу щодо розтрати посадовими особами НАК "Нафтогаз України" 11 млрд куб. м природного газу було направлено до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Так, прокурор м. Києва 25 березня 2011 затвердив обвинувальний вирок у кримінальній справі, порушеній за фактом розтрати посадовими особами НАК "Нафтогаз України" шляхом зловживання своїм службовим станом 11 млрд куб. м природного газу вартістю 15 млрд 925 млн грн, що належали компанії RosUkrEnergo, за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.
Як повідомлялося, Служба безпеки України 23 березня 2011 направила до прокуратури Києва дану кримінальну справу для затвердження обвинувального вироку.
Нагадаємо, RosUkrEnergo (50% належить "Газпрому", решта - структурам бізнесмена Дмитра Фірташа) більше двох років судився з НАК "Нафтогаз України". До 2009 р. RUE постачала російський газ в Україні та за кордон. Але потім компанію виключили зі схеми поставок. 11 млрд куб. м сировини, що належали їй, які на той момент знаходилися в підземних газосховищах України, "Нафтогаз" повертати трейдеру відмовився. У минулому році Стокгольмський арбітражний суд зобов'язав "Нафтогаз" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу. Крім того, суд зобов'язав "Нафтогаз" заплатити RosUkrEnergo 197 млн ​​дол. за порушення контракту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас