ЄК схвалила збільшення гарантій для фінсистеми Греції на 30 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК схвалила збільшення гарантій для фінсистеми Греції на 30 млрд євро

Казна та Політика
165
Європейська комісія схвалила в рамках правил з надання держдопомоги у країнах ЄС збільшення на 30 млрд євро обсягу гарантій уряду Греції з цінних паперів, що випускаються її кредитними інститутами, свідчать матеріали ЄК.
"ЄК схвалила збільшення бюджету за грецькою схемою гарантій на 30 млрд євро", - йдеться в повідомленні комісії. Це вже було передбачено в меморандумі за підсумками третьої оцінки програми економічних реформ в Греції, які країна проводить замість отримання зовнішньої підтримки від ЄС і МФВ загальним обсягом 110 млрд євро, відзначає ЄК. Порятунок Греції від дефолту за рахунок цих грошей було схвалено в середині 2010 року.
Гарантії - частина програми підтримки кредитних інститутів Греції, яка була створена в листопаді 2008 року для підтримки фінринку країни, який страждає через глобальну фінансово-економічну кризу, свідчать матеріали ЄС. Держгарантіями Греції можуть покриватися нові борги, термін обігу - від трьох місяців до трьох років, йдеться в матеріалах. Загальний обсяг всієї схеми, яка крім гарантій включала, зокрема, рекапіталізацію банків, спочатку становив 28 млрд євро і був розрахований на кілька місяців, але потім обсяг гарантій був неодноразово продовжений і збільшений.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас