США погодилися продовжити бомбардування в Лівії на одну добу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США погодилися продовжити бомбардування в Лівії на одну добу

Казна та Політика
483
США погодилися продовжити участь своїх військ у бомбардуваннях Лівії до понеділка, 4 квітня. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на заяву Пентагону. Раніше США оголосили про припинення авіаударів по об'єктах і позиціях сил Муаммара Каддафі.
Як заявили в оборонному відомстві, з проханням продовжити бомбардування в Лівії до США звернулося керівництво НАТО (з 31 березня організація офіційно очолює військову операцію в північноафриканській країні). У зв'язку з погіршенням погодних умов Брюссель попросив залишити в розпорядженні альянсу кілька американських бомбардувальників.
Збройні сили США брали участь у міжнародній операції в Лівії з дня її початку 19 березня. Американські літаки наносили удари по об'єктах лівійських ППО, крім того, ВМС країни випустили по лівійських об'єктах кілька десятків ракет "Томагавк".
Після того, як командування операцією перейшло до НАТО, у Вашингтоні заявили, що США мають намір обмежитися в операції допоміжною роллю. 3 квітня було розпочато виведення американських сил із зони конфлікту.
При цьому американське командування залишало за собою право відновити участь своїх військ у бойових діях в Лівії в разі несприятливого розвитку подій. Відповідний запит повинен бути поданий канадським генералом Шарлем Бушаром, який командує операцією НАТО, і схвалений у Вашингтоні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас