НБУ випустить монету, присвячену 1000-річчя Софійського собору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ випустить монету, присвячену 1000-річчя Софійського собору

Валюта
277
Національний банк виготовить і випустить в обіг ювілейну пам'ятну монету, присвячену 1000-річчю Софійського собору в Києві. Про це говориться в розпорядженні Кабінету Міністрів №249.
Цим розпорядженням уряд затвердив план заходів щодо підготовки і святкуванню в 2011 році 1000-річчя заснування Софійського собору. План передбачає проведення урочистостей, випуск наукових видань, введення в обіг ювілейних поштових марок і конверта, проведення виставок та інших заходів. Крім того, Міністерству з питань регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства доручено виконати роботи з ремонту та реставрації Софійського собору і південної вежі, а також реконструювати водогінні мережі, мережі електропостачання та благоустроїти територію архітектурного ансамблю собору.
Уряд також створив організаційний комітет з підготовки та святкуванню ювілею на чолі з першим заступником міністра регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства Юрієм Хиврічем.
Нагадаємо, що в лютому 2010 року Національний заповідник "Софія Київська" заявив про заснування Софійського собору князем Володимиром Великим, а не князем Ярославом Мудрим. Зокрема, вчені заповідника припускають, що собор був закладений і майже закінчений князем Володимиром в 1011-1015 роках, а завершений його сином Ярославом в 1018 році. У радянській і післярадянській історіографії превалювала гіпотеза про заснування собору князем Ярославом в 1037 році.
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас