США припиняють безпосередню участь у військовій операції в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США припиняють безпосередню участь у військовій операції в Лівії

939
Збройні сили (ЗС) США припиняють безпосередню участь у військовій операції в Лівії - завершення місії буде покладено на Великобританію, Францію та інших союзників по НАТО. Про це повідомили міністр оборони США Роберт Гейтс і голова об'єднаного комітету начальників штабів ВС США адмірал Майкл Маллен, передає РБК з посиланням на Associated Press.
За словами глави Пентагону, з сьогоднішнього дня Військово-повітряні сили (ВПС) США припинять авіаудари по військових об'єктах лівійського лідера Муамара Каддафі. Також буде припинено запуск крилатих ракет "Томагавк" по території Лівії з американських есмінців і підводних човнів, що знаходяться біля узбережжя Лівії в Середземному морі. У той же час поки вирішено не відкликати кораблі із зони операції на той випадок, якщо силам НАТО ще буде потрібно військова підтримка.
Раніше цього тижня Гейтс заявив під час виступу в комісії сенату у справах збройних сил, що виступає проти затягування військової операції в Лівії і проти відкритого і повномасштабного залучення Вашингтона в тривалу військову операцію. Він також зазначив, що США не слід займатися побудовою нової держави в Лівії або намагатися визначати майбутнє цієї країни після повалення її нинішнього лідера Муаммара Каддафі. "Я вважаю, в цьому регіоні, а також серед наших союзників у Європі знайдеться чимало країн, готових взяти участь у такій роботі", - зауважив Гейтс.
Повідомляється також, що участь США у військовій операції в Лівії обійшлося Пентагону щонайменше в 550 млн дол.
Нагадаємо, в Лівії в лютому 2011 р. почалися антиурядові виступи, які переросли у громадянську війну. Країна розкололася на два табори - прихильників режиму Каддафі і повстанців, що утворили тимчасову адміністрацію в м. Бенгазі на сході країни. 19 березня 2011 р. після прийняття резолюції Ради Безпеки ООН коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - почала завдавати ракетні та авіаудари по території Лівії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас