Японії не вдається зупинити витік радіоактивної води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японії не вдається зупинити витік радіоактивної води

488
Витік радіоактивної води із другого реактора АЕС "Фукусіма-1" триває, незважаючи на спроби компанії-оператора аварійної станції ТЕРСО забетонувати тріщину, передає телекомпанія NHK.
"Спроба забетонувати тріщину не принесла очікуваного результату й, через шість годин, кількість води, що витікає, настільки велика, що бетон не може затвердіти", - відзначає NHK.
За даними телекомпанії, рівень радіаційного випромінювання від води становить 1 тисячу міллізівертів на годину. Роботи із запобігання витоку радіоактивної води почалися в 16:30 у суботу 2 квітня. Спроби запобігти витоку води продовжаться й у неділю.
Для цього ТЕРСО збирається використовувати спеціальний полімер, який поглинає воду. Крім того, ТЕРСО намагається відкачати радіоактивну воду з підвалів турбінних відділень енергоблоків 1, 2 і 3.
Як передає NHK, ТЕРСО планує перемістити цю воду в сховище, однак для цього необхідно очистити сховище реактора 2.
Також оператор АЕС намагається відновити систему охолодження реакторів. Для цього в реактори подавалася морська вода у великій кількості, однак через деякий час від використання морської води вирушили відмовитися, вважаючи, що вона може призвести до корозії. Тому в реактори за допомогою помпи, встановленої на баржі збройних сил США, подається свіжа вода
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас