В Казахстані проходять позачергові вибори президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Казахстані проходять позачергові вибори президента

333
У неділю, 3 квітня, проходять позачергові вибори президента країни. Як повідомляє агентство "Казінформ", попередні підсумки голосування будуть відомі вже вранці 4 квітня.
Виборці Казахстану - а це 9 млн. 180 тис. громадян країни - будуть вибирати одного з чотирьох кандидатів: голови Партії патріотів Казахстану Гані Касимова, секретаря КНПК Жамбила Ахметбекова, керівника екологічного руху "Табігат" Мелса Єлеусізова і чинного глави держави Нурсултана Назарбаєва.
Нагадаємо, президент призначив дострокові президентські вибори на 3 квітня 2011 року. Тим самим, термін його нинішніх повноважень скорочується майже на два роки. Втім, Н.Назарбаєв має намір балотуватися на президентських виборах і в 2016 році.
Раніше конституційна рада Казахстану відхилила прийнятий парламентом закон про проведення референдуму з питання про продовження повноважень Назарбаєва до 2020 року.
2 лютого один з радників Назарбаєва, Єрмухамет Єртисбаєв, заявив, що на майбутніх президентських виборах Назарбаєв набере 95,9% голосів. Коли його попросили пояснити, з чим пов'язаний такий точний прогноз, радник відповів: "Я так бачу".
Назарбаєв перебуває при владі всього 20 років, значно поступаючись своїм колегам у Лівії (40 років) та Єгипті (30 років).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас