Страйки нафтовиків в Габоні зупинили видобуток нафти в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страйки нафтовиків в Габоні зупинили видобуток нафти в країні

Енергетика
184
Страйки нафтовиків в Габоні зупинили видобуток нафти в цій африканській країні. За оцінками офіційних осіб Габону, збиток від страйку становить 240 тис. бар нафти щодня, передає Reuters.
"Ми можемо підтвердити, що сьогодні все виробництво було припинене", - сказав Арно Енганджі, прес-секретар ONEP, союзу робітників нафтопромисловості.
Габон є сьомим за величиною виробником нафти в Африці.
ONEP представляє приблизно 4/5 усіх працівників нафтового сектора Габону.
Нафтовики вимагають виконання обіцянки, даної урядом Габону профспілкам в кінці 2010 р., відповідно з яким не більше 10% робочих місць в нафтовому секторі має належати іноземцям. За даними ONEP, сьогодні 83% керівних посад займають іноземці.
Президент Алі Бонго Одімба минулого тижня заявив, що він підтримує "габонізацію" в нафтовому секторі, але сказав, що діяти треба обережно, щоб промисловість залишалася конкурентоспроможною.
Після початку страйку, жителі двох основних міст Лібревіля і Порт-Жантіля кинулись запасатися бензином на тлі розмов, що постачання можуть вичерпатися.
Уряд в п'ятницю закликав профспілкових лідерів до відновлення переговорів і припинення страйку, але союз заявив, що буде продовжувати страйк, поки його вимоги не будуть задоволені.
Основні гравці в нафтовому секторі Габону - Total, Shell і Tullow.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас