Довгий залишається секретарем Київради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довгий залишається секретарем Київради

Казна та Політика
255
Депутати Київради проголосували проти звільнення з займаної посади секретаря Київради Олеся Довгого, передає кореспондент РБК-Україна.
Варто відзначити, що дане питання на голосування поставив сам Довгий, попросивши депутата Київради, лідера фракції "Удар" Віталія Кличка "не турбувати".
"За" звільнення проголосували - 28 депутатів, "проти" - 54 із 103 депутатів, які зареєструвалися в залі, при необхідних 61 голосі. До складу Київради входить 120 депутатів.
Зазначимо, що депутат Київради від фракції БЮТ Олександр Бригинець запропонував депутатам звільнити з займаної посади секретаря Київради Довгого. За його словами, Київрада також має прийняти рішення про звільнення Київського міського голови Леоніда Черновецького і оголосити проведення дострокових виборів до Київради.
У свою чергу, голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов раніше закликав до зміни керівництва Київради і формування "нової конструктивної більшості".
"Я впевнений, що значна частина з вас займала послідовну і принципову позицію, всебічно протидіючи незаконним діям окремих осіб. Саме до вас я звертаюся зараз і закликаю об'єднати наші зусилля з метою налагодження ефективної співпраці виконавчої влади та депутатського корпусу для реалізації намічених планів і програм. Упевнений, що це можливо лише за умови вирішення питання щодо зміни керівництва Київради і формування нової конструктивної більшості. Я вірю, що велика частина депутатів усвідомлює необхідність таких кроків і здатна їх здійснити", - сказав Попов.
Також голова КМДА заявив, що квартирна плата в Києві не буде зростати протягом найближчих двох років. "Що стосується квартирної плати, я вам гарантую категорично, що це останнє підвищення за найближчі два роки", - сказав Попов.
У той же час він уточнив, що не може дати такої ж гарантії щодо вартості тепла і води, оскільки сьогодні ці питання регулює НКРЕ.
"Відповідно до закону про місцеве самоврядування керівники адміністрацій не впливають на прийняті рішення там (в НКРЕ), тому що вони залежать від загальнодержавної політики в питанні ціноутворення на природний газ", - заявив глава КМДА.
"У нас, у країни був шанс... коли ціна на газ була низькою, але, тим не менш, ми, я маю на увазі Україну, і я не називаю, хто в цьому винен, уклали договір, який сьогодні нас ставить у залежність від ринкової ситуації. Причому дуже необ'єктивно ставить. Тому я не можу сьогодні дати якихось гарантій, що тут цінова політика не буде змінюватися", - сказав Попов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас