Глава наглядової ради Національного депозитарію Івченко подав у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава наглядової ради Національного депозитарію Івченко подав у відставку

Казна та Політика
348
Заступник глави Держінформнауки Віктор Івченко подав у відставку з посади голови наглядової ради (НР) ВАТ "Національний депозитарій України" (НДУ, Київ), яку він обіймав довгі роки.
"Маємо заяву Івченка, де він просить звільнити його з посади голови наглядової ради НДУ", - повідомив глава Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Дмитро Тевелєв на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у четвер.
За його словами, цю заяву розглянуть збори акціонерів НДУ 27 квітня.
Відповідаючи на запитання про можливого нового главу НР депозитарію, Д.Тевелєв зазначив, що цю кандидатуру може визначити Кабінет міністрів на своєму засіданні голосуванням.
НДУ на 28 березня 2011 р. обслуговував 278 зберігачів (з близько 375, що мають ліцензію) та 3023 емітентів. Сумарний обсяг депозитарних активів у Нацдепозитарії на цю дату становив 96,92 млрд грн.
Основним акціонером депозитарію є держава - 86%, і цим пакетом управляє ДКЦПФР. Крім того 1,4% НДУ належить близько 20 юридичним особам, 6,3% - дочірній компанії, що входить до групи компаній "Смарт-холдинг", 6,3% - компаніям, які опосередковано належать самому Івченку.
Нацдепозитарій в 2010 році збільшив чистий дохід на 86,7% - до 11,24 млн грн, чистий прибуток - на 27,3%, до 0,06 млн грн.
Найближчим часом уряд направить до Верховної Ради законопроект про утворення на базі НДУ центрального депозитарію з передачею йому всіх глобальних сертифікатів по всіх випусках цінних паперів в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас