Microsoft подала позов проти Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft подала позов проти Google

638
Компанія Microsoft, розробник пошуковика Bing, звинуватила Google в монополізації пошукового ринку, подавши офіційну скаргу до Єврокомісії.
Згідно з позовом Microsoft, Google навмисно користується лідируючим становищем на ринку на шкоду іншим пошуковикам, передає Лента.ру з посиланням на офіційний блог Microsoft. Зокрема, в повідомленні наголошується, що Google некоректно індексує сайти своїх конкурентів і навмисно спотворює результати пошукової видачі.
Також Google звинувачують у тому, що компанія не забезпечує конкуруючим пошуковикам доступ до даних власних сервісів, на зразок YouTube, що заважає правильно індексувати їх зміст. У результаті, на думку Microsoft, конкуруючі пошукові системи не можуть повністю відображати посилання на контент сервісів Google, що призводить до відтоку користувачів.
Скарга Microsoft буде частиною розслідування стосовно Google, ініційованого у 2010 році. Тоді звинувачення на адресу лідируючого пошуковика висунули три європейські компанії, одна з яких належить Microsoft.
Попереднє антимонопольне розслідування Єврокомісії стосовно Google стартувало в лютому 2010 року. У листопаді стало відомо, що антимонопольники почали повноцінне розслідування, побачивши в діях Google ознаки нечесної конкуренції.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас