Fitch знизило прогноз зростання світового ВВП в 2011р через ситуацію в Японії, зростання цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило прогноз зростання світового ВВП в 2011р через ситуацію в Японії, зростання цін на нафту

Казна та Політика
155
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз зростання світового ВВП в 2011 році на тлі ситуації в Японії, зростання цін на нафту, повідомляється в прес-релізі агентства.
Експерти агентства очікують, що зростання світового ВВП сповільниться з 3,8% в 2010 році до 3,2% у поточному році, такими ж темпами світова економіка буде зростати і в 2012 році.
У звіті агентства не наводиться точна зміна прогнозу, вираженого в відсоткових пунктах, проте наголошується, що таке порівняння було б некоректним на увазі змін, внесених в методологію розрахунку середньозваженого світового ВВП.
"Зростання цін на нафту, що було після ескалації політичної напруженості на Близькому Сході, являє собою помітну перешкоду на шляху відновлення світової економіки, - наводяться у звіті слова аналітика Fitch Марії Малас-Мруе. - У той же час, інфляційні тиски зросли як в розвинених, так і в економіках, що розвиваються, підкресливши складність дилеми, що стоїть перед монетарними органами світу".
У США відновлення економіки є стійким, чому сприяє стимулююча бюджетна і кредитно-грошова політика. У той же час зростання цін на нафту змусило експертів Fitch переглянути у бік пониження прогноз зростання американської економіки: до 3% в 2011 році і до 2,8% в 2012 році в порівнянні з попередньою оцінкою в 3,2% і 3,3% відповідно.
У Європі погіршення прогнозу торкнулося як ключових, так і периферійних економік, що, крім іншого, відобразило і невизначеність щодо успіхів заходів бюджетної консолідації, так само як і скорочення внутрішнього споживання і жорсткості кредитно-грошової політики на тлі зростання цін на нафту.
Що стосується Японії, то тут агентство також попередньо знизило прогноз зростання економіки в 2011 році на 0,5 відсоткового пункту (в.п.) - до 1%, при цьому підвищивши прогноз збільшення японського ВВП в 2012 році до 2,2 % з очікуваних раніше 1,7%.
Експерти Fitch також незначно знизили прогноз зростання економік Бразилії, Китаю та Індії в 2011-2012 рр., пославшись на очікуване посилення антиінфляційних заходів.
Зростання цін на нафту дозволило аналітикам агентства трохи підвищити прогноз зростання ВВП Росії в 2011-му, так і в 2012 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас