STP автоматизує платежі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

STP автоматизує платежі

455
Спеціалісти компанії СS завершили впровадження інтелектуального маршрутизатору Straight Through Processing (STP) в комерційному банку "Райффайзен Банк Аваль" - одному з найбільших в Україні. Відтепер потоки платіжних документів, що надходять каналами інтернет-банкінгу, розподілятимуться за лічені хвилини!
Кожного дня Райффайзен Банк Аваль обслуговує мільйони клієнтів. І кожен з клієнтів бажає, щоб його платіжні операції здійснювалися максимально швидко. Для банку такого масштабу автоматизація різноманітних операцій з платежами особливо важлива, - ось чому Райффайзен Банк Аваль приділяє їй таку увагу.
Чи варто нагадувати, що і сьогодні в багатьох банках повний "життєвий цикл" платежу, як і раніше, залишається складним лабіринтом ручних процесів, які займають неприпустимо багато часу: з моменту введення реквізитів платіжного документу до моменту розрахунку по ньому може пройти до кількох днів.
Обробка платежів, що надходять каналами інтернет-банкінгу, може і повинна здійснюватися автоматично. І оскільки набір первинних перевірок легко піддається формалізації, то навіщо витрачати час операторів, якщо за них може попрацювати автоматизована система? До того ж, оператор "по-людськи" може помилитися там, де налагоджена і надійна система буде працювати цілодобово, набагато швидше та ефективніше.
Straight Through Processing (STP) від компанії СS робить процес обробки документів автоматичним. Документ надходить в STP, проходить ряд бізнес-перевірок (від простих "обмежувачів" по сумі документу до перевірки по алгоритмам фінансового моніторингу), а потім відправляється або на обробку в основну облікову систему, або, згідно налаштованим маршрутам, на певний рівень верифікації операторами банку (в залежності від того, за якими перевірками спрацювали попередження).
Створити нове правило і вимкнути неактуальне, налаштувати порядок і пріоритети обробки, набори обмежень для перевірок і рекомендації по кожному з правил, - все це роблять самі співробітники банку, не залучаючи компанію-розробника (тобто, не витрачаючи на це ані часу, ані коштів).
Особливі вимоги до такої системи – її масштабуємість та надійність. IT-фахівці Райффайзен Банку Аваль приділяють величезну увагу технологіям та архітектурі, в якій працює їхнє програмне забезпечення: кластерний режим функціонування, використання серверів додатків IBM WebSphere, корпоративна шина даних на основі IBM MQSeries, багаторівнева архітектура додатків, що відповідає найвищим стандартам.
Компанії СS особливо приємно працювати із замовником, який ставить такі високі "планки". Ось вже котрий рік триває наша співпраця з Райффайзен Банком Аваль. Який доказ якості нашого програмного забезпечення може бути переконливішим?
Про компанію
Компанія CS працює на ринку інформаційних технологій вже понад 13 років та спеціалізується на розробці, впровадженні, комплексному супроводженні та розвитку систем автоматизації для банків та страхових компаній. Сьогодні компанія CS займає лідируюче положення серед українських розробників банківського програмного забезпечення та є єдиним в Україні розробником банківського ПЗ, який має статус Oracle Platinum Partner. Компанія CS є розробником автоматизованої банківської системи Б2, яку експлуатує третина українських банків, і системи інтерактивного обслуговування клієнтів iFOBS.
За матеріалами:
СіЕс Інтегра
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас