Нафта дорожчає в четвер на новинах з Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в четвер на новинах з Лівії

Енергетика
562
Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку в четвер на тлі побоювань, що перебої з виробництвом нафти в Лівії через військовий конфлікт продовжаться, що переважило новину про зростання запасів "чорного золота" у США, свідчать дані торгів.
Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку станом на 7:37 мск зросла на 0,40 долара, або на 0,38% - до 104,67 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,37 долара, або на 0,32% - до 115,50 долара за барель.
"Інвестори розривалися між новинами про зростання запасів сировини в США і новинами з Близького Сходу. Запаси продовжують зростати, попит продовжує падати, що переконує мене в тому, що на ринку велика пропозиція (нафти, - ред.)", - заявив менеджер сіднейського Commodity Broking Services Pty Джонатан Баррат.
Згідно з даними Міністерства енергетики США, загальні запаси нафти зросли на 2,95 млн барелів за тиждень, що закінчився 25 березня, до 355,7 млн. Показники зростання в два рази перевищили прогноз експертів, зростання запасів триває четвертий тиждень поспіль.
Запаси нафти в місті Кушинг (найбільший центр транспортування нафти в США, штат Оклахома) зросли на 1,69 млн барелів, або на 4,2%, - до 41,9 млн, повідомляє Міністерство енергетики.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас