Глава Косово Паколлі залишив свій пост — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Косово Паколлі залишив свій пост

Казна та Політика
98
Глава Косово Беджет Паколлі залишив свій пост. Глава держави подав у відставку, після того як Конституційний суд оголосив пройшли минулого тижня президентські вибори незаконними, передає Reuters. У той же час, за словами помічника глави Ібрагіма Гаши, Паколлі має намір брати участь в наступних виборах на пост глави Косова, повідомляє РБК.
Нагадаємо, напередодні Конституційний суд Косово виніс постанову про визнання результатів виборів такими, що суперечать конституції. Таке рішення було прийнято після розгляду скарги з боку опозиції, що посилається на порушення в процесі голосування. У голосуванні, що пройшов у лютому 2011 р., брали участь лише 67 депутатів із 120 парламентаріїв. Опозиція проігнорувала вибори, відмовляючись від призначення Паколлі. Тоді в результаті голосування був обраний Паколлі, за нього віддали голоси 62 парламентарія.
Паколлі вважається найбагатшим албанцем у світі. Уродженець Косова Паколлі більшу частину життя провів у Німеччині та Швейцарії. У 1990 р. він організував компанію Mabetex, що займається різними проектами, пов'язаними з будівництвом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас