Загони прихильників .Каддафі увійшли в Марса-ель-Брегу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загони прихильників .Каддафі увійшли в Марса-ель-Брегу

Казна та Політика
351
Армія Муаммара Каддафі продовжує успішний контрнаступ. Услід за Рас-Лануфом загони прихильників лівійського правителя легко оволоділи Марса-ель-Брегою, повідомляє РБК з посиланням на ВВС.
Особливих сумнівів в падінні Марса-ель-Бреги не було вже вранці. Загони опозиції були розбиті в боях під Рас-Лануфо Весь день з Марса-ель-Бреги поступали повідомлення не про підготовку до оборони, а про спроби швидше зібрати речі, зануритися в машину і втекти подалі.
Цілком можливо, що незабаром під контроль армії Каддафі перейде і Адждабія, узяття якої неділю тому опозиція назвала величезною перемогою. За даними західних журналістів, в місті панує повний хаос. Бунтівники, якими ніхто фактично не керує, біжать у бік Бенгази.
Падіння Адждабії знов дозволить армії Каддафі підійти до столиці бунтівників Бенгази, загроза штурму якої привела на початок військової операції союзників.
На думку експертів, в ситуації, що склалася, врятувати опозицію може або початок масових постачань озброєння в Бенгазі, або старт наземної операції коаліційних сил. У обох випадках мова йтиме про дії, що грубо порушують резолюцію Ради Безпеки ООН.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас