ЄС буде пильно стежити за справою Кучми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС буде пильно стежити за справою Кучми

Кримінал
253
Експерт Європейського політичного центру (European Policy Centre) Аманда Пол впевнена, що Євросоюз буде спостерігати за розслідуванням справи, порушеної стосовно другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми.
Коментуючи порушення цієї кримінальної справи, експерт висловила впевненість, що розслідування має бути проведено відповідно до законних процедур і має привести до судового рішення.
"Це не повинен бути процес на папері, коли вирок уже визначено задовго до того, як справу було розпочато. Я думаю, що ЄС буде пильно спостерігати за справою Кучми, як вона розслідується, чи дотримуються необхідні процедури, чи ведеться вона у відповідності з верховенством права, прозоро", - впевнена Пол.
Експерт також вважає, що порушенням цієї справи керівництво України "намагається показати, що проводить справедливий процес розслідування, борючись з корупцією, стосовно всіх, не важливо, чи це Кучма, чи Юлія Тимошенко, чи депутати тієї чи іншої політичної сили" .
Разом з тим, Пол вважає, що "швидше за все, це буде процес, який не матиме наслідком ніякого покарання, тому що немає достатньо доказів, щоб його (Кучму - ред.) засудити". "Може, він і винен, але немає достатньо конкретних доказів щодо того, що він віддав наказ убити журналіста Георгія Гонгадзе", - мотивувала експерт свою думку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас