Експерт: Доходи бюджету зростають через інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Доходи бюджету зростають через інфляцію

Казна та Політика
455
Збільшені надходження до бюджету за перший квартал поточного року зумовлені здебільшого інфляційним чинником. Таку думку висловив у коментарі UBR.UA член інституту Світової економіки Всеволод Степанюк.
"Збільшення зборів до бюджету відбулося за рахунок комплексних заходів. По-перше, це все-таки і певне збільшення активності на світових ринках, яке підтримувало кон'юнктуру на український експорт, такий як метал, зернові і т.д.", - говорить Степанюк.
Але, експерт схильний вважати, що збільшення надходжень до бюджету відбулося в основному за рахунок інфляційного чинника. Тому що ті цифри, які публікує Держкомстат, не відповідають дійсності.
"17 млрд грн це менше, ніж 1,5% ВВП. Через бюджет розподіляється більше 30% ВВП, і якщо припустити, що інфляція все ж була не 9%, а хоча б 15%, разом із зростанням в 4% ми якраз вийдемо на цю суму", - додав Степанюк.
Крім того, він відзначає, що при прийнятті Податкового кодексу, в першому варіанті були перекриті можливості йти великим корпораціям від податків, але у прийнятому варіанті всі ці можливості збережені.
"Тобто, я не бачу, яким чином було зібрано більше податків, окрім як інфляційної складової", - резюмував експерт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас