АУБ заявила про спроби витиснення з українського ринку середніх та невеликих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ заявила про спроби витиснення з українського ринку середніх та невеликих банків

Казна та Політика
319
Асоціація українських банків під час Європейського банківського форуму, що проходить 29-31 березня в Празі (Чехія), заявила про спроби витиснення з українського ринку середніх і невеликих банків.
Про це сказано в повідомленні прес-служби АУБ.
"Під час своєї доповіді президент АУБ Олександр Сугоняко розповів про ситуацію в банківській галузі України, її проблеми і шляхи їх вирішення... Він звернув увагу тих, що зібралися, на спроби штучного витиснення з українського банківського ринку здорових невеликих і середніх банків (переважно з українським капіталом)", - зазначається в ньому.
Президент АУБ також охарактеризував фінансові і банківські аспекти кризи в Україні в 2008-2009 роках, проаналізувавши уроки експансії іноземного капіталу в банківську систему України, зокрема стратегію його приходу на український банківський ринок.
Сугоняко, крім того, висловився за консолідацію української банківської системи навколо інтересів національної економіки і пошуку нової моделі участі в українській економічній стратегії іноземного банківського капіталу, що, на його думку, має стати предметом дискусії в Україні.
Президент АУБ повідомив, що асоціація розробила і направила Президентові Вікторові Януковичу пропозиції щодо виведення банківської системи із кризи і подальшого її розвитку.
У роботі Європейського банківського форуму беруть участь керівники центральних банків, банківських асоціацій, комерційних банків різних країн.
Як повідомляло агентство, раніше АУБ висловлювала стурбованість спробами витиснення з українського ринку середніх та невеликих банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас