Експерт: Підвищення цін на товари викликане нульовою відсотковою політикою у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Підвищення цін на товари викликане нульовою відсотковою політикою у світі

Казна та Політика
306
Заходи стимулювання економіки, до яких вдаються уряди і центральні банки у всьому світі, і нульова відсоткова політика в майже глобальному масштабі викликали постійне підвищення цін на товари в 2010 році. Про це у коментарі розповів аналітик Erste Group Рональд Штьоферлє.
Таким чином, на його думку, подальший розвиток ціни на нафту залежить від того, чи запровадить уряд США третю програму валютного стимулювання. Уряд США вже неодноразово відзначав позитивний вплив зростання вартості акцій на економіку. Товарні ринки також виграють від підвищення толерантності до ризику, вважає Штьоферлє.
"Дуже висока позитивна кореляція фондового ринку і ціни на нафту важко пояснити звичайними моделями пропозиції і попиту. Монетарна політика, ймовірно, стала найбільш важливим фактором впливу на товарні ринки", - пояснив Штьоферлє.
Крім того, як зазначив експерт, період декількох років до виборів у США завжди характеризується позитивними тенденціями на фондовому ринку.
"Оскільки зв'язок між біржами США і ціною на нафту цього року більш міцний, ніж будь-коли, то очікується, що вплив на вартість нафти буде позитивним", - упевнений аналітик Erste Group.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас