Ціни на нафту можуть "перевалити" за 200 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту можуть "перевалити" за 200 дол. за барель

Енергетика
785
У результаті заворушень на Близькому Сході ціни на нафту можуть перевищити 200 дол. США/барель. Про це розповів у коментарі аналітик Erste Group Рональд Штьоферлє.
"Найзначнішим фактором занепокоєння є політичні заворушення у низці арабських країн. Поки це ще не повною мірою позначилося на ціні нафти. Втім, ситуація стабілізується нескоро", - розповів Штьоферлє.
Він зазначив також, що окрім хаосу в Лівії ситуація щоденно загострюється і в інших країнах-виробниках нафти, а таку ланцюгову реакцію важко контролювати.
"Підвищення цін на нафту розпалює невдоволення і веде до зростання інфляції. Якщо в Лівії або Алжирі будуть навіть короткострокові перебої з виробництвом нафти, це, фактично, вичерпає резервні потужності Саудівської Аравії", - пояснив експерт.
Це з одного боку, може призвести до того, що Саудівська Аравія швидко збільшить потужності, а з іншого - існує латентний ризик блокування основних шляхів транспортування нафти (Ормузська і Малаккська протоки).
"Якщо проблеми виникнуть на одному з цих маршрутів, ціна на нафту перевищить позначку в 200 доларів США за барель", - упевнений Штьоферлє.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас