Фомін заявляє, що Генпрокуратура відмовила йому у праві захищати Кучму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фомін заявляє, що Генпрокуратура відмовила йому у праві захищати Кучму

Кримінал
320
Адвокат Ігор Фомін заявляє, що Генпрокуратура винесла постанову, за якою він відведений від захисту другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми.
"Було надано лист, з якого видно, що винесено постанову, на підставі якої відведений від участі в ролі захисника за даною кримінальною справою", - сказав він журналістам у Києві в середу.
Фомін підкреслив, що слідчий відмовився давати постанову в руки. За словами захисника, слідчий повідомив, що в рамках цієї кримінальної справи Фомін надавав юридичну допомогу Олексію Пукачу в 2003 році.
Фомін відзначив, що оскаржити дане питання він може тільки звернувшись до генерального прокурора України. "Я це обов'язково зроблю", - сказав він.
Також адвокат має право звернутися до суду у зв'язку з відведенням його від захисту Кучми.
Фомін підкреслив, що в 2003 році він надавав юридичну допомогу Пукачу в рамках кримінальної справи про зловживання службовим становищем. Він зазначив, що за фабулою цієї справи Пукач дав усну команду знищити табелі обліку робочого часу співробітників міліції.
Надалі, за словами Фоміна, цю кримінальну справу було об'єднано зі справою про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. "Я тоді вже в слідчих діях не брав участі", - підкреслив адвокат.
"Я ніколи не брав участі в кримінальній справі, яка стосувалася вбивства Гонгадзе", - резюмував Фомін, додавши, що був упевнений в тому, що має право захищати інтереси Кучми.
Раніше Кучма заявив про такі наміри Генпрокуратури і відзначив, що таким чином його позбавляють права на захист у повному обсязі. "Я з цим категорично не згоден... Ну, подивимося, якщо справді будуть підстави відвести (заявити відвід адвокату), я буду змушений знову взяти перерву на очну ставку (з екс-майором Миколою Мельниченком) - знайти ще одного адвоката", - додав екс-президент.
Фомін був адвокатом екс-начальника Департаменту зовнішнього стеження МВС України Пукача в 2003-2004 рр. Днями Кучма заявив, що Фомін "ні в якому разі не брав участі в тому процесі, який справді стосується Гонгадзе". "Захисником Пукача він був тоді, коли Пукача звинуватили, наскільки я поінформований, у тому, що він дав команду знищити матеріали якісь, які були в міліції, по телефону. Тому більше тоді Пукачу нічого не висувалося. Він у цій частині його захищав. Що тут є суперечить? Тим більше, що Пукач виступає в ролі свідка", - підкреслив Кучма.
За словами Кучми, у нього два адвокати. 24 березня екс-президент заявляв, що його інтереси представляє адвокат Михайло Киселевич.
У той же час з посиланням на Financial Times повідомлялося, що Л.Кучму у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе буде захищати американський адвокат Алан Дершовіц, професор Гарвардської юридичної школи, відомий своєю участю в резонансних кримінальних справах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас